🎄✨UNA VETLLADA BEN SOLIDÀRIA✨🎄

Aquest dissabte vam poder celebrar la Vetllada de Nadal! Tot i ser una Vetllada una mica especial, sense el posterior sopar i amb algunes famílies connectades en línia, vam gaudir plegats de les actuacions que els grups, la comissió de famílies i l’equip de monitores i monitors havien preparat.

Aquest any, La Marató de TV3 ha tingut un gran paper a la Vetllada. Totes les actuacions giraven al voltant de la temàtica de La Marató d’aquest any, la salut mental.

Gràcies a la paradeta d’objectes de segona mà, la venda de tiquets pel sorteig de dues paneres amb productes dels comerços del barri i les galetes nadalenques preparades per l’equip de monitors i monitores, vam poder recollir la generosa suma de 710 € per a la Marató de TV3!

Volem agrair a tothom qui hagi col·laborat d’una manera o altra en la recaptació d’aquesta xifra: portant objectes de segona mà, comprant a la paradeta, participant en el sorteig de les paneres… També volem agrair la col·laboració dels diferents negocis i comerços del barri que han fet possible les paneres amb els seus productes. A tots i totes, gràcies!

Ja només ens queda desitjar-vos un molt bon Nadal i feliç any nou!

🍂 🌋CAP DE SETMANA A OLOT 🌋 🍂

Després de dos anys, el passat cap de setmana l’esplai va poder tornar a fer la sortida a Olot!!!

Però com sempre passa quan ens ho passem bé, el cap de setmana havia passat volant, i tornàvem a ser asseguts a l’autocar preparats per tornar cap a casa. Estàvem una mica tristos sabent que el cap de setmana arribava a la seva fi, però aquest sentiment desapareixia de seguida sabent que això continua, i que ens veiem el dissabte vinent!

A continuació us deixem amb un recull d’imatges del cap de setmana de cada grup. Ens veiem aviat!

Ja tornem a ser aquí!!

El curs ja ha començat, i en els últims caps de setmana hem anat agafant el ritme a l’esplai amb diferents activitats.

El dissabte 2 d’octubre vam participar en la trobada cultural que es va organitzar a la plaça del Congrés amb motiu de la Festa Major del Congrés. Ens vam poder donar a conèixer a les famílies i veïns del barri que van venir. I a més a més tothom qui es va apropar a saludar va poder fer xapes personalitzades de l’Esplai el Drop!

Aquest últim dissabte 16 d’octubre, vam iniciar oficialment el curs d’esplai! Vam poder retrobar-nos amb tots els nostres companys i companyes, a les 16:30 h a La Salle. La tarda va començar amb una gimcana organitzada per l’equip de monitores i monitors, on els infants i joves de l’esplai van anar aconseguint pistes per a esbrinar quines serien les seves monitores i monitors aquest any! No va ser fàcil, i alguns no ho van acabar d’encertar del tot…, però ens ho vam passar molt bé! A més a més vam poder reviure moments de les colònies i campaments tots junts, veient l’audiovisual de les activitats d’estiu.

Després, el grup dels Supergrans ens van preparar la tradicional xocolata desfeta d’inici de curs, estava boníssima! I a poc a poc van anar arribant les famílies per a les reunions d’informació del curs. Però abans vam fer un petit homenatge a l’Assumpta i el Miquel Àngel, on famílies, infants i monitors hi vam participar per agrair tota la feina i dedicació que han fet al llarg dels anys.

Ens veiem el pròxim dissabte, us hi esperem!

Avui hem tingut visita a les colònies

Ens ha vingut a saludar el Secretari General de Joventut, la Directora General de l’Agència Catalana de Joventut, el president del MCECC i la responsable dels servies territorials del Bergadà. S’han interessat per l’esplai, la seva procedència i trajectòria, les activitats i han pogut compartir breus salutacions amb algunes monitores i nois i noies.

Hem agraït l’esforç de l’administració a posibilitar entorns segurs per a les activitats de vacances.

Ens han animat a seguir amb l’esplai especialment en aquests moments de major complexitat.

Cribratges massius a monitors/es i infants a partir de 10 anys

Totes les persones majors de 10 anys que participin d’un casal, colònia, campament o ruta –incloent monitors i monitores– podran realitzar, abans o durant l’activitat, testos antigènics ràpids (TAR) a les farmàcies

La mesura, que serà gratuïta i voluntària, estarà disponible a partir de dilluns 19 de juliol i està previst que s’estengui fins a l’inici del curs escolar. 

S'amplien els cribratges massius a monitors/es i infants a partir de 10 anys

Condicions per participar 

  • Participar com a monitor/a o infant d’una activitat d’estiu notificada a la Direcció General de Joventut. 
  • Tenir 10 anys o més (complerts el dia del test). En cas de tenir entre 10 i 15 anys, cal anar acompanyat d’un adult.  
  • No tenir símptomes compatibles amb la COVID-19 ni ser contacte estret d’un positiu.  
  • Mostrar el correu electrònic rebut per la Direcció General de Joventut a través de l’entitat de lleure o la Declaració Responsable corresponent –impresa i omplerta– al farmacèutic.  

On puc fer-me el test? 

S’habilitaran prop de 1.200 farmàcies repartides per tot el territori. A la web www.estiuamblleure.cat es podrà consultar el llistat d’establiments disponibles per municipis.  

Certificat oficial 

El resultat del TAR s’obté 15 minuts després de fer la prova, serà oficial i es podrà descarregar des de La Meva Salut. Els departaments de Salut i Drets Socials recomanen fer el cribratge màxim 72h abans en aquelles activitats amb pernoctació i cada tres dies, de manera periòdica, en els Casals d’estiu.

DECISIÓ DE FER UN CRIBRATGE MASSIU ABANS D’ANAR DE COLÒNIES

Ens ha arribat mitjançant un missatge del MCECC la nota de premsa del goven indicant la intenció de fer un cribratge massiu als participants a partir dels 10 anys d’edat de les activitats de colònies i campaments mitjaçant un test d’antígens gratuït que es facilitarà des de les farmàcies.

Des d’aquí a les colónies ens és difícil concretar més detalls, Us demanem, però, que estigueu atents a aquestes darreres notícies i actuar de de la manera més adequada.

Moltes gràcies per la vostra ajuda i suport!

Aquí teniu l’enllaç a la nota de premsa d’ahir.

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/411924/salut-drets-socials-posen-marxa-cribratge-als-professionals-participants-del-lleure-educatiu-infanto-juvenil-destiu-farmacies

Ja tot a punt per a començar les activitats d’estiu!

Tots esperem amb il·lusió i pels de la primera vegada amb una mica de “nervis” el dia de la sortida.

Ho tenim tot a punt. Recordeu, però, els darrers detalls:

  • La motxilla petita
  • El sobre amb la documentació (originals i signada!) on hi ha la fitxa d’inscripció, la declaració signada en el dia de la data fent referència als 14 dies anteriors al de la sortida i la tarja de la seguretat social.
  • ¿heu avançat amb la correspondència?

Dimarts a les 8:45 ens trobem per grups a la plaça

Fins el curs vinent!

Amb les activitats de la tarda d’ahir dissabte, donem el curs d’esplai per finalitzat.

Ens agradaria retorbar-nos el propoer curs en una situació més normalitzada, on els grups i les activitats de natura i jocs puguin fer-se com era habitual: vetllada de Nadal, Festa de Primavera, Pujada a peu a Montserrat, sortides de cap de setmana…

A les famílies que participareu de les activitats d’estiu us recordem que aquest proper dissabte 12 de juny a les 18:30 ens trobarem per videoconferència per a comentar-vos dels detalls organitatius de les colonies.

Us enviarem l’enllaç de connexió per correu electrònic el mateix dissabte

Hem afegit una nova pàgina a la web

Tot remenant els arxius hem trobat alguns elements de les celebracions d’aniversari de l’esplai.

Són moments de records i un xic de nostàlgia dels moments viscuts des de l’estiu de 1975.

Us animem a compartir materials i vivències. Envieu-nos-les per correu electrònic a l’adreça esplaieldrop@gmail.com.