Avui hem tingut visita a les colònies

Ens ha vingut a saludar el Secretari General de Joventut, la Directora General de l’Agència Catalana de Joventut, el president del MCECC i la responsable dels servies territorials del Bergadà. S’han interessat per l’esplai, la seva procedència i trajectòria, les activitats i han pogut compartir breus salutacions amb algunes monitores i nois i noies.

Hem agraït l’esforç de l’administració a posibilitar entorns segurs per a les activitats de vacances.

Ens han animat a seguir amb l’esplai especialment en aquests moments de major complexitat.

Cribratges massius a monitors/es i infants a partir de 10 anys

Totes les persones majors de 10 anys que participin d’un casal, colònia, campament o ruta –incloent monitors i monitores– podran realitzar, abans o durant l’activitat, testos antigènics ràpids (TAR) a les farmàcies

La mesura, que serà gratuïta i voluntària, estarà disponible a partir de dilluns 19 de juliol i està previst que s’estengui fins a l’inici del curs escolar. 

S'amplien els cribratges massius a monitors/es i infants a partir de 10 anys

Condicions per participar 

  • Participar com a monitor/a o infant d’una activitat d’estiu notificada a la Direcció General de Joventut. 
  • Tenir 10 anys o més (complerts el dia del test). En cas de tenir entre 10 i 15 anys, cal anar acompanyat d’un adult.  
  • No tenir símptomes compatibles amb la COVID-19 ni ser contacte estret d’un positiu.  
  • Mostrar el correu electrònic rebut per la Direcció General de Joventut a través de l’entitat de lleure o la Declaració Responsable corresponent –impresa i omplerta– al farmacèutic.  

On puc fer-me el test? 

S’habilitaran prop de 1.200 farmàcies repartides per tot el territori. A la web www.estiuamblleure.cat es podrà consultar el llistat d’establiments disponibles per municipis.  

Certificat oficial 

El resultat del TAR s’obté 15 minuts després de fer la prova, serà oficial i es podrà descarregar des de La Meva Salut. Els departaments de Salut i Drets Socials recomanen fer el cribratge màxim 72h abans en aquelles activitats amb pernoctació i cada tres dies, de manera periòdica, en els Casals d’estiu.

DECISIÓ DE FER UN CRIBRATGE MASSIU ABANS D’ANAR DE COLÒNIES

Ens ha arribat mitjançant un missatge del MCECC la nota de premsa del goven indicant la intenció de fer un cribratge massiu als participants a partir dels 10 anys d’edat de les activitats de colònies i campaments mitjaçant un test d’antígens gratuït que es facilitarà des de les farmàcies.

Des d’aquí a les colónies ens és difícil concretar més detalls, Us demanem, però, que estigueu atents a aquestes darreres notícies i actuar de de la manera més adequada.

Moltes gràcies per la vostra ajuda i suport!

Aquí teniu l’enllaç a la nota de premsa d’ahir.

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/411924/salut-drets-socials-posen-marxa-cribratge-als-professionals-participants-del-lleure-educatiu-infanto-juvenil-destiu-farmacies

Ja tot a punt per a començar les activitats d’estiu!

Tots esperem amb il·lusió i pels de la primera vegada amb una mica de “nervis” el dia de la sortida.

Ho tenim tot a punt. Recordeu, però, els darrers detalls:

  • La motxilla petita
  • El sobre amb la documentació (originals i signada!) on hi ha la fitxa d’inscripció, la declaració signada en el dia de la data fent referència als 14 dies anteriors al de la sortida i la tarja de la seguretat social.
  • ¿heu avançat amb la correspondència?

Dimarts a les 8:45 ens trobem per grups a la plaça

Fins el curs vinent!

Amb les activitats de la tarda d’ahir dissabte, donem el curs d’esplai per finalitzat.

Ens agradaria retorbar-nos el propoer curs en una situació més normalitzada, on els grups i les activitats de natura i jocs puguin fer-se com era habitual: vetllada de Nadal, Festa de Primavera, Pujada a peu a Montserrat, sortides de cap de setmana…

A les famílies que participareu de les activitats d’estiu us recordem que aquest proper dissabte 12 de juny a les 18:30 ens trobarem per videoconferència per a comentar-vos dels detalls organitatius de les colonies.

Us enviarem l’enllaç de connexió per correu electrònic el mateix dissabte

Hem afegit una nova pàgina a la web

Tot remenant els arxius hem trobat alguns elements de les celebracions d’aniversari de l’esplai.

Són moments de records i un xic de nostàlgia dels moments viscuts des de l’estiu de 1975.

Us animem a compartir materials i vivències. Envieu-nos-les per correu electrònic a l’adreça esplaieldrop@gmail.com.

El proper dissabte 8 de maig, tots els grups farem sortida de dia. En el calendari tenim anotada l’activitat de Montserrat a peu.

Tots els grups sortirem a caminar pel parc de Collserola des de Sant Cugat del Vallès, amb l’objectiu de gaudir de la natura, estirar les cames i arribar a l’ermita de Sant Adjuntori. Veurem el pi d’en Xandri, passarem a prop de Can Borrell i ens arribarem a l’ermita de Sant Adjuntori. Si ens queden ganes de caminar podem arribar-nos a pantà de Can Borrell.

Hi anirem tots els grups, cada grup al seu ritme, grups separats, tot mantenint les distàncies.

Confiem que ens acompanyarà el bon temps.