Cribratges massius a monitors/es i infants a partir de 10 anys

Totes les persones majors de 10 anys que participin d’un casal, colònia, campament o ruta –incloent monitors i monitores– podran realitzar, abans o durant l’activitat, testos antigènics ràpids (TAR) a les farmàcies

La mesura, que serà gratuïta i voluntària, estarà disponible a partir de dilluns 19 de juliol i està previst que s’estengui fins a l’inici del curs escolar. 

S'amplien els cribratges massius a monitors/es i infants a partir de 10 anys

Condicions per participar 

  • Participar com a monitor/a o infant d’una activitat d’estiu notificada a la Direcció General de Joventut. 
  • Tenir 10 anys o més (complerts el dia del test). En cas de tenir entre 10 i 15 anys, cal anar acompanyat d’un adult.  
  • No tenir símptomes compatibles amb la COVID-19 ni ser contacte estret d’un positiu.  
  • Mostrar el correu electrònic rebut per la Direcció General de Joventut a través de l’entitat de lleure o la Declaració Responsable corresponent –impresa i omplerta– al farmacèutic.  

On puc fer-me el test? 

S’habilitaran prop de 1.200 farmàcies repartides per tot el territori. A la web www.estiuamblleure.cat es podrà consultar el llistat d’establiments disponibles per municipis.  

Certificat oficial 

El resultat del TAR s’obté 15 minuts després de fer la prova, serà oficial i es podrà descarregar des de La Meva Salut. Els departaments de Salut i Drets Socials recomanen fer el cribratge màxim 72h abans en aquelles activitats amb pernoctació i cada tres dies, de manera periòdica, en els Casals d’estiu.

Publicat per eldrop

Esplai el Drop Riera d'Horta, 51 bis - 08027 Barcelona